Еразмус+ недеља и Омладински Инфо дан

У оквиру Еразмус+ недеље, коју Фондација Темпус организује у периоду од 24. до 28. октобра, биће одржан Национални информативни дан о омладинској компоненти Еразмус+ програма, у петак, 28. октобра 2016. године, у Задужбини Илије М. Коларца (Студентски трг 5, Београд) са почетком у 10 часова.

На информативном дану ће по први пут бити представљена могућност директне предаје пројеката у оквиру Кључне активности 1 (мобилност младих) у Србији, где организације и институције из Србије могу да, у ограниченом капацитету, поднесу пројекат Фондацији Темпус као телу одговорном за спровођење Еразмус+ програма у Србији.

О информативном дану

Скуп ће упознати омладинске организације, канцеларије за младе, организације и институције које раде са младима и друге организације и институције са могућностима омладинске компоненте Еразмус+ програма. Циљ скупа је да учесници:

• добију информације о омладинској компоненти програма Еразмус+ и сазнају какве могућности су отворене за организације/институције из Србије;
• сазнају више о предстојећим роковима за подношење предлога пројеката у оквиру Кључне активности 2 и, по први пут, Кључне активности 1 (мобилност младих) програма Еразмус+;
• упознају Еразмус+ тим и добију прилику да поставе питања особљу Фондације Темпус.

Уколико сте заинтересовани за учешће на информативном дану, молимо вас да попуните упитник за организацију догађаја који можете пронаћи ОВДЕ.

Рок за регистрацију је продужен до 25. октобра, 12 часова.

Због ограниченог броја места, приликом одобравања учешћа, Фондација Темпус ће имату у виду принцип равномерне регионалне заступљености. Догађај ће бити фотографисан и сниман у сврху обавештавања јавности о догађају. Уколико имате било каква додатна питања у вези са Националним информативним даном о омладинској компоненти програма Еразмус+, молимо Вас да нас контактирате на  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


Еразмус+ недеља ће трајати у периоду од 24. до 28. октобра, а том приликом ће бити организоване следеће активности:

• 24.10.2016. Инфо кутак и презентација „Еразмус+ стипендије за студенте и могућности за мобилност младих“ - Сајам књига, штанд ЕУ Инфо центра од 10 до 12 часова и од 17 до 18 часова
• 25.10.2016. Вебинар о могућностима финансирања размена кроз Еразмус+ програм
• 26.10.2016. Информативни дан о могућностима за високо образовање - Ректорат Универзитета у Београду, Студентски трг 1, свечана сала, од 10:00 до 17:00 часова
• 27.10.2016. Информативни дан о могућностима за опште, стручно и образовање одраслих - Палата Србија, Булевар Михајла Пупина 2, од 10:00 до 17:00 часова.
• 28.10.2016. Информативни дан о могућностима за младе - Задужбина Илије М. Коларца, Студентски трг 5, од 10:00 до 17:00 часова.
• 24. и 27.10. Отворена врата - У оквиру Еразмус+ недеље организоваћемо и термине отворених врата. Сви заинтересовани ће 24. и 27.октобра, имати прилику да дођу у просторије Фондације Темпус (ул. Делиградска 4/5) и информишу се о могућностима за мобилност у оквиру програма Еразмус+.
• Такође, у четвртак 27. октобра бићемо доступни и преко друштвене мреже Facebook live chat од 17:00 до 18:00 часова.

Више информација о свим активностима које ће бити организоване током Еразмус+ недеље, као и регистрационе формуларе за информативне дане, можете пронаћи на званичној интерент презентацији.