Стручна конференцијa Каријерно вођење и саветовање – концепт и иновације

Конференција "Каријерно вођење и саветовање у Србији - концепт и иновације", која се одржава 30. новембра 2015. године са почетком у 09 часова, је прва конференција у овој области која је акредитована од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања.

Због великог интересовања за стручну конференцију Каријерно вођење и саветовање – концепт и иновације, Београдска отворена школа је омогућила заинтересованима да прате излагања стручњака уживо на Интернету преко видео стрима, ЛИНК

Такође, позивамо Вас да нас пратите и преко твитер налога @karijera_cgcc, а питања можете поставити користећи #KVISnaBIS.

Циљ конференције је да окупи еминентне стручњаке који се баве каријерним вођењем и саветовањем како би разговарали о изазовима и приликама за даљи развој и могућим иновацијама у систему целоживотног каријерног вођења, а у складу са важећим стандардима у земљама Европске уније. Управо кроз услуге каријерног вођења и саветовања млади се припремају да се укључе у свет рада, спознају своја права и оспособљавају се да донесу важне одлуке о свом каријером путу. Такође, на конференцији ће се окупити преко 150 представника школа и других практичара који ће имати прилику да дискутују о проблемима на локалу али и о примерима добре праксе.

Овом приликом, поред еминентних стручњака, присутнима ће се обратити:

• Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја
• Снежана Клашња, помоћница министра омладине и спорта
• Љиљана Џувер, помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
• Никола Микашиновић, координатор програма фондације Солидар Свис
• Весна Ђукић, генерална директорка Београдске отворене школе

Детаљни програм конференције можете преузети ОВДЕ.

Конференцију организује Београдска отворена школа (БОШ) уз финансијску подршку Solidar Suisse/Swiss Labour Assistance (SLA) - Канцеларија у Србији.