Тренинг за писање пројеката Еразмус плус

БЕОГРАД - 

Група „Хајде да…“ као званична контакт тачка за Програм Еразмус+: Млади у акцији, отвоврила је позив за учеснике дводневног тренинга за организације, канцеларије за младе и институције из Србије. Тренинг ће се одржати 26. и 27. маја у Београду.

Тренинг је намењен представницима/цама организација, КзМ и институција које имају бар један реализован пројекат у оквиру програма Млади у акцији 2007-2013 (било као носиоци или партнери) или су били акредитовани за EVS.

 

Циљ програма је подршка унапређивању знања и вештине за писање пројеката у оквиру Еразмус+: Млади у Акцији како би ефикасно користили омладинске компоненте Еразмус+ и лакше аплицирали у Брисел. На тренингу ће се учесници упознати са новинама у Ерасмус+: Млади у акцији у односу на стари програм Млади у акцији, процедурама за аплицирање у оквиру Кључне акције 2: Изградња капацитета у области рада са младима, и добити одговоре на питања и дилеме око аплицирања за пројекте у Еразмус+, ЕВС акредитације итд.

Рок за пријаву је 18. мај до 15 часова.

Пријавни формулар може се пронаћи на сајту Еразмус+ програма.

Тренинг се реализује уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, САЛТО Ресурс центар за југоисточну Европу и Еразмус+ програма.

За организације, КзМ и институције које до сада нису биле укључене у програм Млади у акцији и/или програм Еразмус+: Млади у акцији, Контакт тачка је, уз подршку Министарства омладине и спорта, планирала неколико специјализованих обука током 2015. за које ће бити расписан отворени позив. Поред тога, Министарство омладине и спорта планира током 2015. реализацију Националног инфо-дана о Еразмус+: Млади у акцији.