Млади у покрету

У уторак, 26. новембра, у свечаној сали хотела ,,88 rooms“, у Београду, одржана је конференција ,,Млади у покрету“, Организације српских студената у иностранству, уз подршку Министарства омладине и спорта. Овај програм тежи информисању и упознавању младих са програмима мобилности, као и унпређењу ове области.

Конференцију су отворили Ирина Тарбук, потпредседница Организације српских студената у иностранству и Дарко Станић, државни секретар у Министарству омладине и спорта.

IMG 20191127 142212

Господин Станић поздравио је све присутне у име Министарства омладине и спорта и истакао да је Министарство кроз своју Националну стратегију за младе 2015-2025, као и Акциони план 2018-2020, у протекле три године подржало 26 пројеката из областимобилности, у укупној вредности од преко 14 милиона динара, а да је један од тих пројеката и ,,Млади у покрету“, Организације српских студената у иностранству.

,,Са Организацијом српских студената у иностранству сарађујемо дуги низ година и подржавамо оно што радите како би се створила и учврстила мрежа српских студената у иностранству и како би они на што бољи начин представили српску културу страним народима, као и у остваривању амбијента за повратак студената кући, након завршених студија“, казао је Станић. Он је додао да Министарство омладине и спорта, кроз Фонд за младе таленте, на годишњем нивоу стипендира 3400 ученика средњих школа и студената и да је за 11 година, колико је Фонд у надлежности Министарства, додељено преко 29400 награда, у износу од 7,6 милијарди динара. Такође је истакао и важност програма Еразмус+ када је у питању тема мобилности младих, као и да ће Министарство и у будуће наставити да подржава овакве програме, како би оснажило младе у проналажењу своје улоге у савременом друштву.

IMG 20191127 142244

На конференцији је било око 60 учесника.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 90 гостију и нема пријављених чланова