У оквиру пројекта ,,Живот после рака“ одржана трибина ,,Ментално здравље младих суочених са раком“

У уторак, 6. новембра 2019.године, са почетком у 11 сати, на Институту за ментално здравље, у Београду, одржана је трибина ,,Ментално здравље младих који се суочавају са раком“, као део пројектних активности пројекта ,,Живот после рака“, удружења родитеља- старатеља, деце и пријатељa деце оболеле од малигних болести ,,Чика Боца“.

20191105 113732 005

Поздравне речи присутнима упутила је саветница министра омладине и спорта, Снежана Клашња. У уводном излагању, она је истакла да је један од циљева Националне стратегије за младе 2015-2025 здравље и благостање младих. ,,Министарство омладине и спорта у протекле три године финансирало је 18 пројеката у овој области, у укупној вредности од скоро 22 милиона динара, међу којима је и пројекат ,,Живот после рака“, Удружења родитеља, старатеља, деце и пријатеља деце оболеле од малигних болести ,,Чика Боца“, који користи најсавременије приступе у превенцији менталног здравља младих“, казала је Клашња. Она је додала да ће кроз овај пројекат бити покренута прва онлајн саветовалишта за младе који се лече или су се лечили од рака, којима ће им се пружити информативна и психосоцијална вршњачка подршка, уз супервизију еминентних стручњака.

IMG 20191107 095411

Осим Снежане Клашње, на догађају су говорили и: представница Института за ментално здравље др Јелена Радосављев Кирћански, представница удружења ,,Чика Боца“, Драгана Радуловић, представнице ,,Младица“ (младих особа које су се у детињству лечиле од рака), Милица Шимоновић и Милкица Димитријевић, као и докторка психолошких наука изРЕБТ центра(центра за рационално емотивно бихевиоралну терапију), Зорица Марић.

IMG 20191107 095350

На трибини је било око 40 учесника. Циљ трибине је да се прошири вест о постојању првог онлајн саветовалишта за младе који се суочавају са раком, а у ком ће радити млади који су прошли лечење рака.

 

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 94 гостију и нема пријављених чланова