ОПЕНС 2019: Одржана конференција „Млади, иновације и трендови”

На дводневној конференцији „Млади, иновације и трендови” посвећеној младима, која је одржана у Културној станици „Свилара“, 29. и 30. октобра, учесници су имали прилику да се упознају са актерима омладинске политике, инфлуенсерима и омладинским радницима.

Саветница министра омладине и спорта Снежана Клашња, овом приликом истакла је да је унапређење сарадње између удружења цивилног и Владиног сектора на локалном, покрајинском и националном нивоу кључно за добре резултате у омладинској политици. „Истраживања која смо радили показују да је младима највећи изазов да ли ће наћи посао који одговара њиховим професионалним квалификацијама. Такође, проблем је и недостатак простора и садржаја за квалитетно провођење слободног времена. Простори попут омладинских центара, клубова и канцеларија пружају могућност за креативно изражавање, стваралаштво и учење, па чак и запошљавање кроз „хабове”. Млади желе да имају просторе који одговарају њиховим могућностима, односно да су програми бесплатни и да на тим местима стичу нова знања“, казала је Клашња. Она је додала да су постигнућа у оквиру Омладинске престонице Европе 2019, када је Нови Сад регионални центар збивања, добар повод да се разговара о могућностима за побољшање квалитета живота младих.

V.VelickovicOct29.064

Први дан конференције био је посвећен променама у трендовима и интересовања омладине у односу на дух времена и смену генерација, а наредног дана гвоорило се о иновативним приступима у раду с младима.

Осим Снежане Клашње, на панелу у оквиру првог дана конференције говорили су и координатор ОПЕНС-а Вукашин Гроздановић, Вања Калаба из Центра за омладински рад, Маријана Родић из Националне асоцијације практичара омладинског рада, те један од оснивача Омладине ЈАЗАС-а Дарко Лазаревић, као и гост из БиХ Адис Арнаутовић из Центра за едукацију младих.

На конференцији се окупило око 170 учесника из целе Србије и гостију из региона, који су са домаћинима поделили искуства из својих земаља.

31. октобар 2019.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 92 гостију и нема пријављених чланова