Почела реализација програма МЛАДИ СУ ЗАКОН и отворен конкурс за омладинске волонтерске пројекте

Десету годину за редом Министарство омладине и спорта Републике Србије подржава реализацију програма МЛАДИ СУ ЗАКОН. Kроз овогодишњи програм који спроводе Млади истраживачи Србије у вредности од 22 милиона динара, пружена је подршка организацији најмање 135 локалних омладинских волонтерских пројеката, 30 волонтерских кампова широм земље и две велике једнодневне волонтерске акције уз учешће 1.413 младих волонтера и волонтерки који ће заједничким радом донирати преко 46.335 волонтерских радних сати локалним заједницама.

sa slajfnom Infograf format za sajt

 

У оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, 26. августа 2019. године, објављен је први круг конкурса „Шта нам тешкоˮ кроз који ће бити подржано 135 #ШтаНамТешко акција износом од 20.000 до 48.000 динара по пројекту, а укупно са чак 6,5 милиона динара.

ШНТ 1 jpg

 

Конкурс је намењен неформалним групама младих као и удружењима младих. На конкурсу могу да учествују сви млади (узраста од 15 до 30 година) било да су чланови и чланице удружења младих било да то нису односно да представљају неформалну групу младих.

 

Захваљујући овим пројектима неформалне групе младих и удружења младих ће уређивати јавне просторе за младе у којима млади у свом месту проводе слободно време, спроводити идеје које промовишу здраве и безбедне стилове живота,спроводити акције у циљу заштите животне средине, акције које промовишу међугенерацијску сарадњу, разумевање, толеранцију и једнаке шансе за све, као и друге иновативне идеје које доприносе решавању проблема или одговарају на потребе локалних заједница у којима млади живе.

 

Конкурс „Шта нам тешкоˮ спроводе Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине, ЦеГраД-ом из Обреновца и Народним парламентом из Лесковца, а финансира Министарства омладине и спорта Републике Србије, а више информација можете наћи на www.mladisuzakon.rs

 

 

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова