ПОЧЕЛА 30. ЈУБИЛАРНА СЕЗОНА ПРИЈАВЉИВАЊА НА МЕЂУНАРОДНЕ ВОЛОНТЕРСКЕ КАМПОВЕ

Млади истраживачи Србије ове године обележавају важан јубилеј - почетак тридесете сезоне размене волонтера на међународним волонтерским камповима. Пријављивање волонтера и волонтерки из наше земље за учешће на мађународним волонтерским камповима у 2019. години почело је данас у просторијама Младих истраживача Србије(Булевар уметности 27, Београд) и трајаће до попуне места.

12

Међународни волонтерски кампови окупљају волонтере и волонтерке који желе да допринесу побољшању услова живота у некој заједници радећи на пословима од јавног интереса који су искључиво непрофитног карактера (реновирање или грађевински радови, пољопривредни радови, рад са децом или особама са сметњама у развоју, археолошки кампови, брига о животињама…). Током две до три недеље колико проведу заједно на неком од волонтерских кампова поред рада, волонтери/ке уче нове вештине, развијају волонтерски став и активан однос према друштву у ком се налазе, али стичу и пријатеље за цео живот.

Belgija Milica Jovanovic DA

Размена је током 2019. године уприличена са 63 организације из 31 земље света. Земље у које су наши волонтери највише ишли на кампове током претходне сезоне су Немачка, Шпанија, Француска, Италија, Португал, Пољска.

Више информација, као и детаљи о начину пријављивања налазе се на интернет страници Младих истраживача Србије https://www.mis.org.rs/ , а преглед овогодишњих програма можете пронаћи путем https://www.mis.org.rs/volontiranje/volonterski-kampovi-u-inostranstvu/pretraga-kampova/?CampSearchStartDate=&CampSearchEndDate

11. март 2019.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 112 гостију и нема пријављених чланова