„КАРИЈЕРНИ ЦЕНТАР - ИНОВАТИВНИ СЕРВИС ЗА УСМЕРАВАЊЕ И ЗАПОШЉАВАЊЕ МЛАДИХ“ ЗА МЛАДЕ ИВАЊИЧАНЕ

Младима из општине Ивањица оснивање „Каријерног центра- иновативног сервиса за усмеравање и запошљавање младих“ донело је значајне могућности за професионални развој. Завршни догађај на коме су представљени резултати пројекта, његоваодрживост, као и бенефити које општина добија успостављањем Каријерног центра,реализован је у просторијама Клуба за младе, 25. јануара 2019. године.Догађају је присуствовалооко 30ученика завршних година, углавном из Техничке школе, који су се информисали о даљем функционисањуЦентра и услугама којепружа младима у циљу њиховог усмеравања, запошљавања и самозапошљавања. 

ZD2

Министарство омладине и спорта финансијски је подржало овај пројекат локалне Канцеларије за младе Општине Ивањица са 1.957.340,00 динара. У претходном периоду велики број младих конзумирао је садржаје који су организовани у Центру, а њихов нови просторопремљен јенамештајем и рачунарском опремом. Каријерни центар, као одрживи сервис за каријерно вођење и саветовање младих, има за циљ да поспешује запошљивост и запосленост младих кроз свој план и програм рада.

У оквиру саветодавне улоге Центар је организовао индивидуална саветовања, пружање информација на захтев преко телефона или електронске поште, као и онлајн каријерно саветовање путем веб платформе. Када је реч о запошљавању, Центар пружа обуке из области писања ЦВ-а, радне биографије, интервјуа, основне обуке за рад на рачунару и програмима радних и стручних пракси. Помоћ Центра при самозапошљавању обухвата презентације програма субвенционисања самозапошљавања, обуке из области писања бизнис плана, правних услуга и питања, обука за израду веб презентације.

ZD3

Каријерни центар младима је омогућио и похађање Програма радне праксе који је реализован у сарадњи са Центром за радно ангажовање Ивањица, уз финансијску подршку општине Ивањица. 

Даља одрживост и функционисање Каријерног центра предвиђена је Локалним акционим планом за младе општине Ивањица, преко Програмског буџета Канцеларије за младе.

29. јануар 2019.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова