Бесплатна онлине обука са циљем јачања демократског грађанства

Центар „Север- Југ“ наставља са промовисањем концепта глобалног образовања и организује трећи по реду онлине курс под називом "Глобално образовање - димензија грађанства". Курс је осмишљен тако да инспирише и ојача демократско грађанство с циљем трансформације у правцу социјалне правде и одрживости у глобализованом свету.

Коме је намењен?

Овај онлине образовни курс за глобално образовање намењен је формалним и неформалним едукаторима и друштвеним трансформаторима, мислиоцима и истраживачима, омладинским активистима, практичарима цивилног друштва, друштвеним иноваторима и социјалним предузетницима, медијским професионалцима, као и креаторима политике и државним службеницима, при чему је отворен и за студенте са посебним интересовањем за ову тему.

Циљеви курса

ü     разумевање односа између глобалног образовања и активног грађанства;

ü   преиспитивање постојећих концепата који се односе на грађанство, грађанско ангажовање и учешће у контексту глобалног образовања;

ü    идентификовање потребних компетенција и могућих путева за развој утицајног грађанства заснованог на контексту које води социјалној правди и одрживости;

ü     деловање према активном грађанству на локалном и глобалном нивоу;

ü    повезивање практичара, иноватора и других релевантних актера на терену;

ü     јачање механизама подршке за повећање утицаја.

Не пропустите прилику да се пријавите за бесплатан онлине тренинг о грађанској димензији глобалног образовања који ће се одржати на енглеском језику од 3. фебруара до 4. марта 2019. године. Рок за подношење пријаве је 28. јануар 2019. године.

Све информације о структури курса и његовом педагошком садржају можете пронаћи на следећем линку:

https://www.coe.int/en/web/north-south-centre/elearning-course-global-education-the-citizenship-dimension-

Линк обрасца за регистрацију: http://tcd.netuni.nl/page.php?id=12

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 15 гостију и нема пријављених чланова