ФОНДАЦИЈЕ ИВЕНС И ЕУРОКЛИО РАСПИСУЈУ ПОЗИВ ЗА ПРОЈЕКТЕ

Фондације Еуроклиои Ивенс покренуле су иницијативу о Европској историји, која има за циљ да подржи иновативне, истраживачке пројекте које би помогле младима (али и широј јавности) да разумеју комплексност и разноврсност европске историје.

Позив је отворен за историчаре, истраживаче и студенте, као и организације и институције цивилног сектора.

За сада је програмом предвиђена подршка за пет индивидуалних пројеката у износу од по 1000 евра и подршка за два пројекта чији буџет износи по 20.000 евра. Фондације ће средства доделити у сарадњи са међународном стручним тимом. Одабрани појединци биће позвани и да учествују у изради заједничке публикације, кроз различите радне састанке, док ће одабране организације/институције бити подржане да имплементирају или унапреде своје пројекте.

Додатне информације у вези са критеријумима и процедурама за конкурс, као и пријавне формуларе, можете наћи на следећем линку http://evensfoundation.be/sharing-european-histories-call-for-projects-and-ideas/

Организатори истичу да се историја не може избећи у процесу разумевања садашњости, нити у потрази за заједничком будућношћу. Отварање простора за суочавање са бурном и често конфликтном природом европске историје први је корак у откривању заједничких позиција и превазилажењу подела, уз поштовање међусобних разлика.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 5 гостију и нема пријављених чланова