Идеја о „Паметној рукавици“ однела победу на регионалном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама „Пословни изазов“ у Лесковцу

Прво место на регионалном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама „Пословни изазов“, одржаном у Лесковцу, припало је идеји о пласирању паметне рукавице. Екипа ученика из Средње школе Блаце, Економске школе Ниш, Гимназије Прокупље, Пољопривредно-ветеринарске школе Врање и Економске школе „Ђука Динић“ из Лесковца творац је идеје о паметној рукавици која помаже купцима да лакше пронађу жељене артикле у продавницама, сазнају њихову цену или нутритивну вредност.

Чланови три првопласирана тима обезбедили су место у Националном финалу које ће се одржати у јануару у Београду, а победници на националном нивоу учествоваће на Пословом изазову Западног Балкана у априлу наредне године у Подгорици, заједно са вршњацима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Циљ овог такмичења које окупља 100 средњошколаца из различитих школа је да их подстакне да употребе своје вештине на иновативан начин како би повећали своје могућности при запошљавању и унапредили свој предузетнички дух. Током одређеног временског периода тимови од 4-5 ученика осмишљавају бизнис план као одговор на изазов који им поставља домаћин такмичења. Сваки тим има лаптоп и приступ интернету, као и бизнис волонтера из реалног бизнис света, који је ту да им помогне саветима и искуством. На крају дана тимови држе презентације пред стручним жиријем.

Током новембра и децембра регионална такмичења одржаће се још и у Зајечару, Чачку, Крагујевцу, Новом Саду и Београду.

Пројекат „Пословни изазов“ који спроводи удружење „Достигнућа младих у Србији“ Министарство омладине и спорта финансијки је подржало са преко 2 милиона динара.

25. октобар, 2018.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 15 гостију и нема пријављених чланова