Успешан старт Oмладинских делегата Србије у Уједињеним нацијама

mara2017

 

За мандат 2017/2018, омладински делегати Србије у Уједињеним нацијама су Теодора Павковић и Самедин Ровчанин.

 

Теодора Павковић је имала прилику да од 30. септембра до 7. октобра учествује у Њујорку на заседању Трећег комитета Генералне скупштине Уједињених нација и одржи говор у оквиру теме о друштвеном развоју и питањима која се односе на младе.

 

Имајући у виду да ове године Република Србија први пут има званично изабраног омладинског делегата, у Сталној мисији Републике Србије при Уједињеним нацијама 6. октобра одржан је и пријем за омладинске делегате других држава.

  

Самедин Ровчанин је 12. и 13. октобра 2017. године учествовао на Европском УНЕСКО састанку младих који је одржан у Љубљани, на којем је са  вршњацима из других земаља разматрао механизме јачег повезивања младих и УНЕСКО.

 

Пројекат „Омладински делегати у Уједињеним нацијама” спроводи Удружење за Уједињене нације Србије у партнерству са Кровном организацијом младих Србије и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта.

 

Циљ пројекта је подстицање укључивања младих у државну омладинску политику и преузимање друштвених обавеза преко изражавања интереса младих кроз улогу омладинског представника у званичној делегацији у Уједињеним нацијама, као и континуирано обучавање нових младих лидера за промене.Овим пројектом успоставља се институционални оквир избора и рада омладинских делегата из наше земље на скуповима за младе у Уједињеним нацијама.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова