Зелене идеје младих – пионири зелене привреде 2030

 

У Београду је 29. септембра 2017. године одржано представљање предузетничких идеја полазника тренинга за еколошко предузетништво који је организовао Програм Уједињених нација за развој (UNDP) у сарадњи са Министарством омладине и спорта.

Према оценама комисије којој је представљено 16 идеја, најбоље су рангиране оне које су у себи садржале иновативност, спремнoст за имплементацију са јасним планом за финансирање и потенцијал да запосле младе људе.

Прво место поделиле су идеје Зоране Ланц и Бориса Обровског на тему термовизијског снимања објеката ради смањења осипања енергије и идеја Дејана Летића о рециклажи аутофилтера за уље. За предлог апликације GreenTrack Милена Табашевић и Бранко Димитријевић за идеју производње агробрикета награђени су другом позицијом, док се на трећем месту нашла идеја Алексе Живковића за рециклажу и превоз пет амбалаже бициклом.

Млади чије су идеје оцењене првим, другим и трећим местом, добили су ваучере за набавку IT опреме која ће им помоћи да покрену сопствени посао.

Тромесечна обука за младе узраста од 18 до 30 година је организована у склопу пројекта „Јачање капацитета за унапређено спровођење међународних споразума из области заштите животне средине” који финансира Глобални фонд за животну средину и UNDP уз контрибуцију институција Републике Србије.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова