Регионална канцеларија за сарадњу младих почиње са радом

 

 

za vest vljuskaristi

Регионална канцеларија за сарадњу младих (РКСМ), организација са седиштем у Тирани, почела је да ради у пуном капацитету у уторак, 4. јула. Генерални секретар ове организације, Ђуро Блануша, учествоваће на овогодишњем Самиту западног Балкана који се одржава у Трсту, заједно са високим представницима из региона и земаља чланица Европске уније. Том приликом он ће 12.јула представити први програм омладинских размена за западни Балкан.

На позив Европске комисије, РКСМ  ће такође учествовати и на Форуму младих Европске уније и западног Балкана. Овај догађај биће организован од 11. до 12. јула, паралелно са Самитом у Трсту. Форум има за циљ да окупи у конструктивној дискусији младе људе, омладинске раднике, омладинске лидере и друге релевантне актере укључене у развој омладинске политике.

Први конкурс за пројекте које ће подржати РКСМ биће отворен у октобру 2017. У наредном периоду све релевантне информације о раду РКСМ биће објављиване на званичном сајту www.rycowb.org.

 

----------------------------------------------------------------------------

Како се РКСМ залаже за мултикултуралност, запослени у централној канцеларији у Тирани, али и у локалним канцеларијама које се отварају у главним градовима региона, долазе из различитих учесница. Пре извесног времена изабран је и заменик генералног секретара, Фатос Мустафа са Косова*. 

ако се   

 

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова