Помоћница министра отворила први Форум омладинске политике: Млади у фокусу

1-forum

Помоћница министра, Снежана Клашња отворила је јуче први годишњи Форум омладинске политике: „Млади у фокусу” који је окупиопреко 120 актера омладинске политике у Србији. Форум је организовала Кровна организација младих Србије уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта и Града Београда.

Представљајући резултате десетогодишње сарадње Министарства омладине и спорта са великим бројем партнера из цивилног сектора, јединица локалне самоуправе, међународних партнера и донатора, помоћница министра је подсетила да је један од приоритета овог министарства од самог почетка било укључивање младих у процесе доношења одлука. Указала је на важност примене свих  донетих стратешких и правних документа из области омладинске политике, као и на резултате  везане за приоритетне активности у последње три године а који се односе на подстицање запошљавања и самозапошљавања младих, истичући да је према Анкети о радној снази, стопа незапослености младих узраста 15-30 година у 2016. године смањена за 11% у односу на 2013. годину.

Поред помоћнице министра, присутнима су обратио и Драгомир Петронијевић, члан градског већа Града Београда, који је истакао да млади могу рачунати на подршку Града Београда. Рад Форума је настављен кроз рад у радним групама на теме прилика и претњи у областима активизма и укључивања младих у доношење одлука, младих радника и радница и рањивих група младих.

Форум омладинске политике је финансиран кроз пројекат „Искорак”  који спроводи Кровна организација младих Србије у оквиру конкурса за развој и спроовђење омладинске политике у Србији који сваке године реализује Министарство омладине и спорта. Форум је окупио више од 120 актера омладинске политике: организације младих и за младе, учесници програма јачања капацитета и Академије омладинске политике Кровне организације младих Србије, омладински радници, представници кровних савеза младих Босне и Херцеговине, Македоније и Хрватске, представници канцеларија за младе и установа, синдикати младих, подмлаци политичких странака и партија, и други представници националних институција, међународних организација и донатора којираде са младима.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 4 гостију и нема пријављених чланова