Инфо сесије о Регионалној канцеларији за сарадњу младих

RYCO

Министарство омладине и спорта у сарадњи са Београдском отвореном школом и Кровном организацијом младих Србије организује инфо сесије о Регионалној канцеларији за сарадњу младих (РКСМ) западног Балкана, 12. априла у Нишу и 13. априла у Врању.

Циљ инфо сесија је представљање РКСМ као и планираних програма и активности, свим релевантним актерима у Републици Србији.

С циљем интензивирања регионалне сарадње у омладинском сектору и јачања европске перспективе младих, премијеризападног Балкана су на Конференцији земаља западног Балкана одржаној4. јула 2016. године потписалиСпоразум о оснивању Регионалне канцеларије за сарадњу младих и тиме потврдили неопходност формирања одрживог регионалног програма размена младих с циљем промоције идеја помирења, толеранције и других европских вредности.

С обзиром на то да је РКСМ још увек у процесу формирања, и почетак њеног рада се очекује средином 2017. године, веома је важно информисати све релевантне актере у Србији у вези са потенцијалом и доступним могућностима.

Инфо сесија ће обухватити:

• Историјат и процес оснивања

• Структура организације

• Области деловања

• Могућности за реализацију пројеката кроз рад РКСМ

• Информисање и промоција на националном нивоу

Позивамо све заинтересоване младе, представнике неформалних група, удружења младих и за младе, школских секција, ђачких парламената, али и представнике образовних, научних и културних установа (школа, факултета, музеја, културних центара, истраживачких центара, библиотека, и др), представнике медија, као и представнике спортских удружења да се одазову позиву и сазнају како могу да организују или се укључе у програме регионалних размена младих.

Молимо вас да потврду учешћа на догађај, пошаљете на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ; Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ; Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ; најкасније до уторка, 11. априла до 12 часова.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова