Традиционално такмичење у писању есеја „Goi Peace Foundation”

Learningfromnature

Goi Peace Foundation у сарадњи са УНЕСКО у оквиру УНЕСКО програма Образовање за одрживи развој расписују међународно такмичење у писању есеја на тему „Учење од природе” („Learning from Nature”).

Право учешћа имају кандидати до 25 година старости, и то у две старосне категорије – деца (до 14 година) и млади (15-25 година).

Есеји могу бити написани на енглеском, немачком, француском, шпанском или јапанском језику у дужини од 700 речи или мање (уколико је есеј написан на енглеском, немачком, француском или шпанском) или 1600 карактера или мање (за есеје написане на јапанском језику). Радови се могу слати поштом или електронски. За електронско слање радова неопходна је online регистрација на сајту фондације www.goipeace.or.jp

Крајњи рок за слање радова је 15. јун ове године. Информација о такмичењу са детаљнијим смерницама писања радова је доступна на интернет презентацији фондације www.goipeace.or.jp на којој ће бити објављени и резултати конкурса 31. октобра ове године. 

Такмичење подржавају Министарство образовања, културе, спорта, науке и технологије Јапана, Комисија Јапана за сарадњу са УНЕСКО, Савез приватних виших школа Јапана, Управа за образовање метрополе Токија, медијски јавни сервис NHK и медијска организација Никеи. 

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 10 гостију и нема пријављених чланова