ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ОРА – ПРВОГ АПРИЛА 2017.

vest24.3

 

1. Управни одбор Удружења учесника ОРА и волонтера Србије препоручује да ове,    2017.  године, обележавање Дана ОРА – Првог априла треба да организују локална    удружења и други облици и окупљања  акцијаша -  радно и свечарски,  тако што ће :

  • пре празника, организовано обићи објекте, који су грађени омладинским радом и у сарадњи са млађима, уредити простор око тих обележја; Првог априла организовано се окупити, ради подсећања на радне акције;
  • До  првог априла и током месеца,  у школама, на факултетима и општинама (где су формиране бригаде и радне акције):  организовати скупове ради евоцирања успомена и дружења; организовати пригодне радне акције за младе;
  • у времену од марта до краја маја, организовати изложбе, филмске представе, предавања и презентације, културне програме, окупљати се и дружити и у то,  колико је могуће, укључивати младе.                                                    

2. На нивоу Србије  ове године Дан ОРА-Први април биће обележен радно.

    У току су договори да се током године у Галерији САНУ организује изложба, посвећена ОРА, као и организовање пригодног научно-стручног скупа.                                                           

3. У току су активности  на организовању Савеза удружења добровољних ОРА Србије. Удружење Београда крајем априла ће у Дому омладине обележит Дан ОРА. Удружење „Акцијаш“ из Новог Сада 20.тог маја 2017. организује традиционалнискуп бригадиста и омладине  на Летенци–Фрушка гора. У Краљеву интензивно се ради на припремирадне акције „Краљево-2017.“идт.

 

Председник Управног одбора                                                   Председник скупштине

        Зоран Матовић дипл.ек                                                        Стеван Стојановић                  

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова