RAF Challenge 2017 i RAF IT Days 2017

raf

Рачунарски факултет од 2009. године организује такмичење под називом RAF Challenge. Реч је о информатичком такмичењу са задатим темама на коме право учешћа имају сви ученици средњих школа из Србије. Средњошколци имају задатак да на понуђену или слободну тему направе презентацију, анимацију, програм, игру или видео. Циљ је да се ученици на што бољи начин мотивишу да анализирају и презентују информације коришћењем разних рачунарских алата.

Од почетка самог такмичења факултет је добио и подршку Друштва математичара Србије и успешних ИТ компанија у Србији. На финално надметање позивају се средњошколци који уђу у ужи избор, а најбољи се награђују вредним наградама. Поред ученика, награде добијају и професори и средње школе са највећим бројем пријављених такмичара.
Ако ваши ученици знају да направе презентацију, анимацију, програм, игрицу или видео фајл, а желе да провере своја ИТ знања и вештине, воле да се такмиче и виде себе у овој области, наша жеља је да прихвате изазов и пријаве се на такмичење RAF Challenge 2017. Предаја радова се обавља у периоду од 9. децембра 2016. до 17. фебруара 2017. године, а финале такмичења (одбрана и презентовање радова) ће се одржати 17. марта од 11 часова у просторијама Рачунарског факултета.

Такмичење је подељено у 3 категорије у којима учесници морају да одговоре на задатке и задате теме:

I категорија – направити презентацију или анимацију на тему: „Зашто се бавити информационим технологијама“;

II категорија – направити игрицу или апликативни софтвер на тему по избору;

III категорија – направити видео фајл на тему: „Игра“).

Неке од награда за ученике су: лаптоп, путовање, екстерни хард диск, таблет, CiscoCCNA курс, мобилни телефони, антивирус програми, претплата на ИТ часописе, стручна компјутерска литература и друге.

Све информације доступне су на званичном сајту факултета: https://raf.edu.rs/raf-challenge.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова