Позив удружењима младих и удружењима за младе: Информишите се и сазнајте више о прикупљању средстава из ЕУ и других међународних фондова


koms

У оквиру пројекта „Искорак“, који спроводи Кровна организација младих Србије (КОМС), а који финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије, позивамо вас да се укључите у програм који има за циљ подизање капацитета удружењаграђана, односно информисање и едукацију  удружења за прикупљање средстава из ЕУ и других међународних фондова. Овим програмом желимо да подстакнемо одрживост организација, као и повећање прилика за финансирање активности за младе из доступних фондова и програма, а који се недовољно користе, кроз организацију информативних и едукативних садржаја „Инфо дан“, који су тема овог позива. У оквиру овог програма на пролеће 2017. године у плану јеи организација тродневне обуке за прикупљање средстава и писање пројеката, као и припрема информативне брошуре о прикупљању средстава.

Инфо дан: Прикупљање средстава из ЕУ и међународних фондова

Како би унапредили могућност повлачења средстава из европских и других међународних фондова у оквиру овог програма у сарадњи са ЕУ инфо центром из Београда и ЕУ инфо кутком у Нишу и Новом Саду биће организована три регионална инфо дана, на којем ће чланови и чланице удружења имати прилике да се упознају са различитим врстама фондова и програма код којих могу осигурати финансирање.

 

Програм Инфо дана, кроз две сесије од сат и по времена,  обухватиће презентације фондова и програма, али и време за постављање питања у вези програма и фондова који ће бити представљени:

  • Програми ЕУ инфо центра
  • Ерасмус + програм
  • Европа за грађане и грађанке (ЕФЦ)
  • Креативна Европа
  • ИПА фондови
  • остали међународни фондови и прилике за финансирање

Програм Инфо дана реализоваће представници/це контакт тачака наведених програма и чланови/це тренерске базе Кровне организације младих Србије.

 

Време

Место

Адреса

30. јануар 2017. године у 12h

Нови Сад

ЕУ инфо кутак, Михајла Пупина 17

31. јануар 2017. године у 12h

Београд

ЕУ инфо центар, Краља Милана 7

  1. фебруар 2017. године у 12h

Ниш

ЕУ инфо кутак, Вожда Карађорђа 5

 

 

Пријава за учешће је обавезна, рок за пријављивање је 26. jануар 2017. године до 23:59h, а учешће је бесплатно. Пријава се попуњава електронски на овом линку  >>>.  Свако удружење може пријавити највише две особе из организације. Напомињемо да је број места ограничен, а да ће предност имати организације које се раније пријаве. Информација о томе да ли је организација обезбедила место за своје чланове биће доступна пријављенима на е-мејл адресама које су назначили у пријави 27. јануара 2017. године.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова