Одржана панел дискусија у оквиру „Београдске академије предузетништва“

Панел дискусија „Значај раног улагања у кадровеˮ одржана је у сали Скупштине града Београда 27. октобра 2016. године. Дискусија је била саставни део петодневне манифестације „Београдска академијa предузетништва” коју организује удружење грађана „Мој херојˮ уз подршку Града Београда.

Испред Министарства омладине и спорта, учесницима скупа обратила се Снежана Клашња, помоћница министра омладине и спорта истичући да је ово министарство препознало високу незапосленост као горући проблем младих те је управо због тога и први од циљева Националне стратегије за младе. У текућој години, проглашеној за Годину предузетништва, Министарство је издвојило 93 милиона динара за финансирање пројеката којима се стимулишу различити облици запошљавања, самозапошљавања и предузетништва. До сада је одобрено 37 пројеката а 9 је још у процедури доношења одлуке за финансирање. Поменуте пројекте реализују удружења младих и удружења за младе као и јединице локалне самоуправе. Поред финансирања пројеката Министарство ће на основу резултата истраживања „Анализа регулаторног оквира предузетништва три најперспективније делатности, са предлогом поједностављења пословања за младе предузетнике” реализованог у оквиру пројекта ПЕРФОРМ, упутити иницијативе надлежним ресорима за промене у регулаторном оквиру у циљу даљег подстицања омладинског предузетништва.

Поред Снежане Клашње, окупљеним учесницима петодневне обуке и радионица обратили су се и Драгомир Петронијевић, члан Градског већа и председник Савета за запошљавање, Љиљана Марковић испред Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београда, Тамара Јуренић испред Развојне агенције Србије и представници компанија НИС и Континентал Контитек.

beogradska akademija preduzetnistva Klasnja
Београдска академија предузетништва намењена је студентима Универзитета у Београду како би се упознали са различитим програмима Савета за запошљавање Града Београда. Тако млади на једном месту могу добити низ обука које се односе на програме пракси и запошљавања у државним и градским институцијама, програме Града Београда за подстицање младих и креативних људи, писање бизнис плана, добијање средстава за реализацију сопствене идеје и друго.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 18 гостију и нема пријављених чланова