Помоћник министра за омладину на отварању завршног јавног догађаја поводом кандидатуре Новог Сада за европску престоницу младих 2019

Помоћник министра Снежана Клашња обратила се завршној свечаности поводом кандидатуре Новог Сада за европску престоницу младих.

 

 

 

,,Министарство омладине и спорта и ове године подржало је кандидатуру Новог Сада за европску престоницу младих 2019. године и верујемо да ће Нови Сад добити ову важну титулу као што је добио и титулулу европске престонице културе 2021. године. Министарство је улагало и наставиће да улаже у пројекте и активности усмерене ка побољшању квалитета живота младих и њиховом успешнијем професионалном развоју. До сада смо финансирали 109 пројеката удружења из Новог Сада са 152 милиона динара, а преко Фонда за младе таленте Републике Србије стипендирано и награђено је 1800 ученика и студената из овог града у износу од скоро 550 милиона динара. Чеситамо младима и градским властима што ће сутра отворити и Омладински клуб предвиђен Локалним акционим планом за младе Новог Сада и тиме омогућити боље услове за активно учешће младих у друштву и квалитетније провођење слободног времена“, истакла је помоћник министра.

Иницијатива ОПЕНС 2019 са градом Новим Садом организовала је на Тргу слободе 14. октобра презентацију омладинских садржаја које нуди Нови Сад у циљу упознавања младих али и свих грађана Новог Сада о значају кандидатуре Новог Сада за европску престоницу младих 2019. Нови Сад је по други пут у најужем избору за добијање ове престижне титуле, а коначна одлука биће донета 16. новембра у Варни, који је номинован за еврпску престоницу младих 2017. године.
На свечаности су учествовали и представници 13 кровних омладинских организација чланица Европског омладинског форума, представници Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, градских власти као и 20 ОПЕНС волонтера, 100 представника омладинских удружења и удружења за младе са територије Новог Сада.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 21 гостију и нема пријављених чланова