Отворена десета Међународна студентска недеља у Београду

Церемонијом свечаног отварања у Скупштини града Београда са почетком од 12:00 часова, отворен је десети по реду највећи студентски фестивал у југоисточној Европи, који се од 2006. године одржава у организацији удружења Светски омладински талас.

Више од 200 страних и домаћих студената 18. јула је присуствовало Церемонији свечаног отварања Међународне студентске недеље у Београду. Под овогодишњим слоганом “Генерације славе иновације”, ISWiB (eng: International Student Week in Belgrade) је окупио учеснике из више од 50 земаља света. Они ће током фестивала кроз различите едукативне и забавне садржаје имати прилику да се међусобно упознају, размењују идеје и раде на решавању проблема из различитих области живота.

Испред Министарства омладине и спорта, које је и ове године финансијски подржало Међународну студентску недељу у Београду, присутним студентима и гостима обратила се госпођа Зорица Лабудовић.

Она је говорила о значају и утицају самог пројекта чији је основни циљ повезивање младих из Србије са вршњацима из целог света, популаризација Београда и Србије као и промовисање мултикултурализма, рушење верских, националних и расних баријера. Једна од најважнијих порука коју је госпођа Лабудовић послала младима из више од 50 држава јесте да се „глас младих јаче чује када су уједињени“, као и то да је Министарство омладине и спорта институција која је ту да помогне да се тај глас чује.

Фестивал траје до 24. јула, а до краја истог ће сви заинтересовани моћи да посете велики број отворених догађаја од којих су најважнији Сајам држава, који се одржава у уторак, 19. јула, од 20 часова, као и Церемонија свечаног затварања која је у програму претпоследњег дана, 23. јула, у Дечијем културном центру од 17 часова, а након ког ће уследити Дефиле застава у Кнез Михаиловој улици којом ће се фестивал и званично завршити.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 17 гостију и нема пријављених чланова