У само једном року преко милион евра из Брисела за омладинске пројекте из Србије

Другу годину заредом организацијама из Србије је само у једном року за предају пројеката одобрено преко милион евра из Брисела за реализацију међународних омладинских иницијатива. Након великог броја послатих пројеката из Србије у Брисел у првом року за предају пројеката у 2016-ој, организације из Србије су наставила успешно учешће у Еразмус+ програму Европске уније са 21 одобреним пројектом укупне вредности 1.039.231 евра.

Организације и институције из Србије настављају успешно учешће Србије у програм Еразмус+: Млади у акцији започето у 2015. години када је Србија била најуспешнија на Балкану у омладинској компоненти Еразмус+ програма.

У оквиру првог позива за западни Балкан у оквиру Еразмус+: Млади у акцији, укупно је са Балкана пристигло 171 пројекат са 101 пројектом послатим из Србије. Од тог броја, Извршна агенција из Брисела је подржала 37 пројеката на целом Балкану, од чега су 21 из Србије или чак 56% свих одобрених пројеката на Балкану. Велика заступљеност пројеката из Србије у укупном броју говори о томе да организације из Србије континуирано развијају квалитетне пројекте и да је Србија спремна за пуноправно учешће у програму Еразмус+. Пуноправно учешће је неопходно остварити не само ради испуњавања обавеза из Преговарачког поглавља 26, већ и ради отварања могућности за повлачење знатно већих средстава за подршку мобилности и усавршавању младих из Србије.

Из одобрених средстава, више од милион евра биће уложено у реализацију 21 међународне омладинске иницијативе из Србије, у области социјалне инклузије, интеркултурног учења, запошљавања младих, развоја омладинског рада, одрживог развоја, енергетске ефикасности, интернет технологија, подршке мигрантима, предузетништва и оснаживања младих из рањивих категорија. У оквиру одобрених пројеката, млади из целе Европе ће моћи да посете Србију и уче и усавршавају се оквиру обука, кампова, е-образовања и других активности које ће организовати стручњаци из Србије и ЕУ. Такође, млади из Србије ће моћи да бесплатно путују и усавршавају се у другим земљама Европе.

Више информација као и преглед одобрених пројеката погледајте ОВДЕ.

 

Извор erasmusplus.rs

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 58 гостију и нема пријављених чланова