"Од идеје до Европе" - искуси па научи друге о предузетништву

У оквиру програма Еразмус плус Европске комисије, а у сарадњи са 9 партнерских организација широм Европе, Бизниснова је започела реализацију пројекта "Од идеје до Европе" који има за циљ да мотивише, обучи и подржи предузетничке идеје наставника, едукатора, омладинских раника и осталих који се баве младим људима пружајући им интернационално искуство.

Од 1. марта 2016. године отворен је конкрурс за 2 учесника/це на овом пројекту који ће имати прилику да стекну знања и вештине од међународних тренера, повежу се са колегама из других земаља, добију подршку и праве информације за управљање пословањем и учествују у креирању документарног филма о предузетничким идејама едукатора Европе. 

Трошкови обуке, менторства, пута, смештаја и хране биће покривени  кроз програм Еразмус плус Европске комисије у складу са правилима овог програма. 

Пројекат неће финансијски подржати предузетничке идеје али ће кроз стручну обуку и вођење омогућити да се финснијска подршка за идеје настале у оквиру пројета пронађе.

Два учесника/це из Србије похађаће обуке у виду 3 модула и то:

01-06. јуна 2016. године
МОДУЛ 1 - обука у Новом Саду

Дефинисање идеје, циљева и управљање ризицима за отпочињање бизниса


У оквиру овог модула учесници/це ćе развијати идеје и дискутовати о потенцијалним ризицима започињања самосталног бизниса у својој матичној земљи. Исто тако, они ćе научити како да спроведу мање истраживање тржишта, а затим изложити своје идеје које ће поделити са другима те направити избор најбољих. Биће формирани тимови како би се што боље анализирала улога и захтев тржишта а учесници/це ће неучити како да направе продуктиван бизнис план. Сви модули ćе укључити и гостовања специјалних говорника/ца - успешних пословних људи из градова у којима ће се реализовати модули.

26-31. августа 2016

Обука у Солуну, Грчка
МОДУЛ 2 

Маркетинг и буџетирање
Учесници ćе упознати основне принципе маркетинга и дефинисати маркетинг стратегију за своје пословање. Поред тога, радиће на својим продајним и вештинама доношења одлука, упознаће се са основним принципима вођења буџета и развоја финансијског плана.

Октобар 2016
Обука у Бриселу, Белгија
МОДУЛ 3 

Комплетирање, финализација и представља бизнис план
Трећи модул ће бити организован као прилика да се доврше бизнис планови, ураде завршне анализе законских услова и услова канцеларија за регистрацију приликом самозапошљавања и отварања малог бизниса. Учесници/це ће моћи да започну заједничке послове и развију свој акциони план за наредних 6 месеци, почев од дана након завршетка обуке.

Након похађања сва три модула у наредних 6 месеци учесници ће уз онлајн менторску подршку радити на реализацији својих пословних идеја и учествовати у документарном филму.

Као завршну активност учесници ће бити у обавези да одрже обуку за младе људе када ће пренети своје искуство о предузетничком подухвату и на тај начин младе упознати са препрекама и потенцијалима самозапошљавања.

Услови пријаве:

• на овај конкурс могу да се пријаве наставници, васпитачи, омладински/социјални радници или било који други професионалци који раде са младима

• кандидати морају бити старији од 18 година, горња граница не постоји

 • кандидати морају бити спремни да буду активни чланови заједнице 

 • кандидати морају да говоре енглески језик на конверзацијским нивоу 

 • кандидати морају да поднесу своју пословну идеју и образложе је 

 • кандидати морају показати мотивацију и способност да воде свој бизнис 

 • кандидати морају бити спремни да учествују у образовању и менторским активностима у оквиру пројекта, као и у реализацији документарног филма о пројекту

 •  пословне идеје које захтевају партнерства ćе бити посебно подржане

 • кандидати морају бити спремни да организују најмање једну радионицу са младим људима на тему предузетништва током или после тренинга.

Уколико испуњавате прописане услове и заинтерсовани сте, попуните ФОРМУЛАР и пошаљите га најкасније до 1. априла 2016. на имејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

Резултати конкурса биће познати до 15. априла

Закаснеле и непотпуне пријаве неће бити разматране.

За све додатне информације слободно се обратите на имејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или број телефона координаторке пројекта:

Милица Рашковић, 064 20 939 08 као и преко социјалних мрежа:

Facebook https://www.facebook.com/idea2europe/ 

Twitter https://twitter.com/idea2europe

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 108 гостију и нема пријављених чланова