Јавни час: секусало насиље и спорт ― обележимо Недељу превенције сексуалног насиља над децом

У циљу обележавања Недеље превенције сексуалног насиља над децом и скретања пажње шире јавности на проблем о коме се веома мало зна и говори, у четвртак, 19. новембра 2015. године од 12 до 13,30 часова у Центру за културну деконтаминацију, Бирчанинова 21, одржаће се Јавни час на тему: „ Оно што још нисте видели – сексуално насиље и спорт“.

Тим поводом, Патрик Сјоберг, бивши светски рекордер у скоку у вис, јавно ће говорити о личном искуству сексуалног насиља преживљеног у детињству од стране свог очуха и светски познатог тренера. Јавни час организује Инцест траума центар – Београд, као званични носилац кампање Савета Европе за Републику Србију која носи назив „1 од 5“, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства омладине и спорта. Јавни час је намењен деци, младима, родитељима, запосленима у систему образовања као и омладинским и спортским радницима.

Министарство омладине и спорта пружа активну подршку напорима да се проблем сексуалног насиља над децом сузбије и искорени, јер се деца – жртве сексуалног насиља, касније у доба младости, а и након тога, суочавају са бројним последицама и проблемима који их спречавају да у потпуности уживају сва своја права и слободе. Сексуалног насиља над децом нажалост има свуда – у спорту, школи, породици и шире, и сви морамо дати допринос да му се стане на пут. Стога, скрећемо пажњу на важност ове теме и позивамо све заинтересоване да дају подршку борби против сексуалног насиља присуствовањем овом скупу.

Агенду можете преузети ОВДЕ.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 10 гостију и нема пријављених чланова