Помоћница министра Снежана Клашња у посети Eко кампу Хомоље

Помоћница министра Снежана Клашња, посетилa je у петак учеснике Еко кампa Хомоље у селу Ждрело, Општини Петровац на Млави у оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, а који се организује у сарадњи Омладинe ЈАЗАС-а Пожаревац, Одреда извиђача Млава и Дирекције за омладину и спорт Петровац на Млави.

Еко камп Хомоље, у коме десет волонтера из Јапана, Белгије, Русије, Шпаније, Италије, Мађарске и Француске и пет волонтера из Србије ради на уређивању Дома извиђача у селу Ждрело на пословима кречења, фарбања, рестаурације намештаја, један је од 30 кампова који се реализује од стране удружења младих, удружења за младе, њихових савеза и канцеларија за младе широм Србије. Министарство омладине и спорта ове године кроз програм МЛАДИ СУ ЗАКОН, пројекат “Национални волонтерски програм младих 2015 – волонтерски кампови” који спроводе Млади истраживачи Србије – Волонтерски сервис Србије, финансира реализацију ових кампова у укупном износу од 3 милиона динара.

Циљ волонтера је да до краја кампа омогуће да Дом извиђача буде приступачнији свима, а Омладина ЈАЗАС-а Пожаревац и Одред извиђача Млава потписали су споразум о наставку рада на очувању природе. Ова два удружења обавезала су се да у Дому извиђача пруже добродошлицу свима који су заинтересовани за боравак и рад у просторијама Дома у којем ће, након волонтерског кампа, услови за рад и боравак бити много бољи, безбеднији и здравији.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 4 гостију и нема пријављених чланова