Обележен Међународни дан младих: Удовичић са младима на новосадском Штранду

,,Одабрали смо Нови Сад као централно место данашње манифестације, с обзиром на то да је Нови Сад кандидат за Европску престоницу младих 2018, и да је он иначе познат као град младих у коме се организује велики број манифестација и који привлачи омладину из целе земље“, рекао је Удовичић. 

Он је нагласио да свакога дана морамо интензивно водити бригу о младима, а не само када су овакви поводи.

 ,,Желимо да створимо најбоље услове за сваког младог човека да живи овде и развија своје пуне потенцијале, а самим тим доприноси и бољитку целокупног друштва. С тим у вези, с поносом могу рећи да смо ове године усвојили два стратешки веома значајна документа – Националну стратегију за младе и Акциони план за њено спровођење, у широкој сарадњи са невладиним сектором. Невладине организације су за нас веома значајне, што можете видети и данас – велики број присутан је на НВО сајму“, рекао је министар омладине и спорта.

У изради Стратегије учествовало је 2000 младих. Удовичић је истакао да млади морају бити активни и равноправни учесници у свим областима друштвеног живота, и да је један од циљева Националне стратегије управо да им то и омогући.

,,Један од главних стратешких циљева нам је и повећање запошљивости. Младима треба дати шансу за рад, за неформално образовање. Ускоро очекујем да ћемо јавности представити и Национални програм мера запошљавања младих, још један документ од великог значаја који је настао као резултат пројекта Министарства омладине и спорта а који је, опет, урађен кроз консултацију са младима и невладиним организацијама“, најавио је Удовичић.

Ове године формирана је и група за измене и допуне Закона о младима, а велика пажња посвећена је и развоју омладинске политике на локалном нивоу, кроз развој Канцеларија за младе, пројеката удружења и локалних самоуправа које Министарство финансира.

За крај, министар је посебно истакао да је поносан на успехе наших најбољих ђака и студената.

,,Фонд за младе талене је ове године стипендирао близу 1200 најбољих студената и наградио исто толико ученика средњих школа за постигнуте резултате на такмичењима. Веома сам срећан што имамо прилику да се на неки начин захвалимо тој деци за све велике успехе које постижу, да их тим средствима подстакнемо да се још више развијају и напредују“, рекао је Удовичић.

Министар је играо баскет са нашим најбољим спортистима, освајачима медаља, а у оквиру обележавања Међународног дана младих отворио је и Канцеларију за младе у Бачкој Паланци.

 

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 4 гостију и нема пријављених чланова