Званично отворена девета Међународна студентска недеља у Београду

Церемонијом свечаног отварања у Скупштини Града Београда са почетком од 17:00 часова, званично отворен девети по реду највећи студентски фестивал у Југоисточној Европи, који се од 2006. године одржава у организацији Светског омладинског таласа. Око 100 страних и домаћих студената јуче је присуствовало Церемонији свечаног отварања Међународне студентске недеље у Београду.

Под овогодишњим мотом “Унwрап”, ИСWиБ (енг: Интернатионал Студент Wеек ин Белграде) окупиће учеснике из више од 40 земаља света. Они ће кроз различите едукативне и забавне садржаје током седам дана трајања фестивала имати прилику да се међусобно упознају, размењују идеје и раде на решавању проблема из различитих области живота.

Циљ овогодишњег фестивала је "отпакивање", откривање проблема који се често посматрају као табуи, откривање кластера међукултуралних разлика, комуникација, вештина решавања проблема и умрежавање мотивисаних младих људи који су спремни да уче, али и да науче друге како да се мењају на личном и генералном плану, саопштио је организатор.

Као и сваке, тако ће и ове године учесницима, али и волонтерима и гостима фестивала бити организован разнолик програм богат едукативним и забавним садржајима. Циљ манифестације је разбијање предрасуда, популаризација Београда и Србије, рушење верских, етничких и националних баријера мађу младима широм света.

Представница Министарства омладине и спорта, Весна Видојевић, својим присуством употпунила је традиционалну церемонију отварања, поздравивши све учеснике и госте.

Присутнима се, испред Кровне Организације Младих Србије обратила Марија Булат, која је као бивши члан Светског Омладинског Таласа на веома емотиван начин изнела значај овог пројекта, тимског рада и повезивања младих из Србије са младима из целог света. Добродошлицу иностраним студентима је пожелео и Бојан Марић, координатор Канцеларије за младе Стари Град, а студентси су имали прилику да чују и обраћање представника адвокатске канцеларије Бојовић&Партнерс, Вука Драшковића.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 128 гостију и нема пријављених чланова