Међународна студентска недеља у Београду („ISWiB“ фестивал)

Међународна студентска недеља у Београду, позната и под скрећеницом "ISWiB" фестивал ("International Student Week in Belgrade) организује се од 2006. године у Београду. Фестивал сваке године окупи око 200 студената из више од 40 земаља света, те као такав представља један од највећих студенских фестивала едукативног и културно-уметничког типа у Југоисточној Европи.

Циљ фестивала је формирање мреже омладинских организација и појединаца на међународном и локалном нивоу. Уједно, фестивал је и начин да се иностраним студентима представи Србија и Београд у најлепшем светлу.

Студенти током фестивала учествују у едукативним радионицама које су вођене од стране модератора, стручњака из релевантних области. Радионице имају за циљ подизање свести о појединим актуелним друштвеним проблемима. Такође, током трајања фестивала, учесницима је приређен богат културно-уметнички садржај кроз организовање пропратних догађаја као што су Сајам држава, Дефиле застава, Дан отвореног дебатовања, туристички обилазак Београда и слично.

Организатор пројекта је студентско-омладинско Удружење „Светски омладински талас. Основни циљ Удружења јесте превазилажење предрасуда промовисањем међународног дијалога и толеранције кроз пројекте који се базирају на студентском умрежавању и неформалној едукацији.

Сајт фестивала: http://iswib.org/

Место одржавања: Београд, Србија

Време одржавања: Јул

Трајање фестивала: 7 дана

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова