Career Days – сајам едукација, пракси и послова по 21. пут

Интернационална организација AIESEC вођена од стране студената традиционално организује свој најпознатији пројекат "Career Days" 21. годину заредом. Идеја пројекта јесте активирање младих и решавање проблема незапослености кроз пружање могућности младим људима за посао, праксу и едукацију. Реализација пројекта почеће 3. марта и обухвата 2 одвојена, али међусобно повезана дела пројекта – Career Workshops и Career Days.

У оквиру овог пројекта 3. и 4. марта у просторијама општине Врачар одржаће се Career Workshops, радионице које студентима и младим људима пружају прилику за едуковање и развој на личном и професионалном нивоу. Овај део пројекта усмерен је на студенте који желе да раде на неформалном образовању и обухвата радионице на теме као што су лични бренд, networking, како се понашати на интервјуу за посао, као и остале теме које су младима неопходне у будућој каријери. Пријаве ће бити отворене 22. фебруара, где ће студенти моћи да одаберу којим радионицама желе да присуствују. Број места је ограничен, тако да позивамо све заинтересоване да редовно прате Career Days фејсбук страницу, како би били у току са најновијим информацијама о пројекту.

Главни догађај конципиран је као дводневни сајам запошљавања и одржаће се 10. и 11. марта под називом “Career Days” у хотелу Crowne Plaza. Студенти и млади незапослени ће имати прилику да упознају потенцијалне послодавце, информишу се подобније о условима рада у компанијама које учествују на пројекту као и да сагледају све прилике које су им понуђене на Career Days сајму. За време трајања сајма, али и посетом сајта Career Days, млади имају прилику да оставе свој ЦВ у електронској бази којој компаније имају приступ наредних годину дана. Неке од компанија са којима ћете моћи да се упознате јесу Delhaize Serbia, Metro, Heineken, као и чувена велика четворка ревизорских кућа – PwC, Deloitte, EY, KPMG.

На самом догађају, студенти ће имати прилику да се упознају са "Global Talent" програмом стручних плаћених пракси у иностранству. Овај програм пружа прилику рада у струци, примену знања стеченог на факултету и предузимање првих корака у будућој каријери. Радом у интернационалном окружењу, стиче се могућност упознавања са културом, обичајима и традицијом земаља, усавршавања језичких способности и касније имплементације иновативних метода и иницијатива по повратку у Србију.

За више информација, посетите сајт http://careerdays.rs или званичну фејсбук страницу Career Days.

AIESEC је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво. Присуством у преко 120 земаља света, AIESEC представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено-одговорних пројеката, AIESEC пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој.

CareerDaysdecko

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 111 гостију и нема пријављених чланова