Омладински програми развијају толеранцију

У оквиру пројекта Отпакивање, који Београдски центар за људска права спроводи у 12 Канцеларија за младе, уз финансијску Делегације Европске уније у Србији, одржана је 02. фебруара  дебата на тему: Развој омладинских програма за повећање толеранције и смањење дистанце међу младима.

Учествовали су: Весна Видојевић, МОС, Горан Богуновић, КЗМ Савски венац,Урош Ранковић, ученик Школе за дизајн и Нина Живановић, Канцеларија за родну равноправност Врачар, средњошколци, представници ђачких парамената из 10 средњих школа у овој општини, волонтери КЗМ Босилеград и активисти.

Током разговора учесници су поделили своја искуства током узајамних посета и разговрали о променама које настају у виду бољег разумевања и већег уважавања других када се боље упознају. Констатовано је да млади треба више да знају о активностима КЗМ, као и да се треба више потрудити око укључивања младих са хендикепом у те активности.

Дебата  је  спроведена током посете активиста КЗМ Босилеград, КЗМ Савски венац организоване са циљем размене културних пакета којим млади представљају своје општине.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 12 гостију и нема пријављених чланова