Отпакивање културних пакета младих: КЗМ Обреновац у посети КЗМ Бујановац

Централни догађај регионалне размене младих из Бујановца и Обреновца у оквиру пројекта „Отпакивање 2014/15″ одржан je у бујановачкој Канцеларији за младе. Циљ пројекта „Отпакивање 2014/15″ је да подстакне сарадњу младих из мешовитих и једнонационалних средина. Има два сегмента – припрему и израду културних пакета у заједници и организацију регионалних размена.

 На скупу  су говорили: Нагип Арифи, председник општине Бујановац, Снежана Клашња, помоћница министра омладине и спорта, Бранко Спасић, члан Савета за младе Обреновца и Вјолца Алиу, координаторка Канцеларије за младе Бујановац.

Снежана Клашња је истакла да је Министарство омладине и спорта  подржало Београдски центар за људска права и подржава спровођење овог пројекта у КЗМ у свим фазама спровођења. Разлог за то је што се на овај начин остварују  принципи и циљеви свих законских и стратешких докумената из омладинске политике, како на националном, тако и на међународном плану. За  младе је од изузетног значаја принцип да канцеларије за младе морају бити отворене за све младе, без обзира на њихова обележја и припадности. Културни пакети о својим локалним заједницама, које млади спремају за младе су одличан пример за то.

Током регионалне размене, поред представљања културних пакета Канцеларија за младе из Бујановца и Обреновца,  отворена је  и изложба фотографија културних пакета и одржана дебата о оживљавању идеје различитости међу младима и у заједници.

У склопу регионалне размене, као друге фазе пројекта „Отпакивање 2014/15″, у посети Канцеларији за младе општине Бујановац од 29. до 31. јануара биће млади из Канцеларије за младе општине Обреновац.

Пројекат „Отпакивање 2014/15″, који треба да омогући повезивање младих из 12 општина у Србији, финансира Европска унија у оквиру програма „Подршка цивилном друштву“.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 242 гостију и нема пријављених чланова