Стартовао програм Министарства за запошљавање младих

Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је данас у Зрењанину центре за преквалификацију у којима се, по програму Министарства, спроводи обука за зсапошљавање младих. Зрењанин је прва општина партнер у овом пројекту, а прве компаније у којима ће млади након обуке добити посао су „НИС“ и „Леви 9“. Циљ овог пројекта је да се млади обуче за она радна места за којима већ постоји потреба на тржишту рада.

„Незапосленост је велики  проблем и једно од решења је да се млади преквалификују за циљана занимања за којима већ постоји тражња. Пракса показује да често има отворених радних места, која млади не могу да попуне, јер не испуњавају услове или им недостају одређена знања и искуства. Пројектом, као што је овај који радимо са НИС-ом, усклађујемо квалификације младих с потребама привреде“, казао је Удовичић.

Пројекат „Едукацијом до посла“ финансирају Министарство омладине и спорта и локална самоуправа Зрењанин, а најбољи полазници ће, по завршетку обуке, добити посао. Обуку похађа укупно 90 младих, од чега се један део припрема за послове заваривача и радника на постројењима у НИС-у, а други за посао програмера у информатичкој компанији „Леви 9“.
 
“Обуке које се одржавају у овој шклоли су драгоцене и стварају стручни кадар који је потребан, како нашој компанији, тако и овој земљи. Драго ми је што је Министарство омладине и спорта препознало важност улагања у ове дефицитарне струке. Полазници обука ће имати шансу да се по завршетку курса запосле у НИС-у. На тај начин, наша компанија још једном показује да је добробит младих људи прва на листи приоритета нашег друштвено-одговорног пословања”, рекао је Андреј Шибанов, заменик генералног директора НИС-а.
 

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 14 гостију и нема пријављених чланова