Славимо разноликост

У  Београду  је данас одржана конференција „Славимо разноликост“ посвећена јачању и зближавању омладинских организација из мултикултуралних средина поводом истоименог пројекта који је реализовала Фондација „Ана и Владе Дивац“ уз подршку Амбасаде Сједињених Америчких Држава.

Пројекат је усмерен на оснаживање омладинских организација и промоцију разноликости и мобилности међу младима. Представници шест организација из мултикултуралних и мултиетничких средина које су учествовале у пројекту и кроз радионице и међусобне посете разменила искуства у раду са младима, прикупљању средстава и сарадњи са локалним самоуправама представили су три пројекта која су заједнички развили.

Присутнима се, поред Ане Дивац, председнице УО Фондације„Ана и Владе Дивац“, Рајана Рејнолдса, саветника за односе са јавношћу Амбасаде САД, покрајинске секретарке за спорт и омладину Маринике Тепић и председника општина Владичин Хан и Пријепоље, обратила и помоћница министра за омладину у Министарству омладине и спорта Снежана Клашња.
 
У свом обраћању истакла је успешну сарадњу које је Министарство остваривало са Фондацијом „Ана и Владе Дивац“ и нагласила да Министарство омладине и спорта дели визију подстицања младих да буду активни учесници у свим друштвеним токовима, и ту визију настоји да оствари тако што покушава да побољша живот наше омладине кроз веће могућности  – у области запошљавања, решавања питања социјалног статуса, квалитетније организације слободног времена, партиципације, безбедности, мобилности младих, кроз постављање таквих циљева у основном стратешком документу намењеног младима, а то је свеобухватна Национална стратегија за младе чији је поступак доношења у току.
 
Посебно је истакла да Сектор за омладину континуирано ради на подизању капацитета омладинских удружења кроз учешће на редовним годишњим конкурсима уз пуну подршку и неговање партнерског односа у спровођењу планираних програма и пројеката намењених младима води остварењу постављених циљева.
 

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова