Мотивисати младе да остану у Србији

Талентованим студентима из целе Србије уручено је 26 стипендија „Свим срцем“, које додељује „Хемофарм фондација“. Тим поводом државни секретар за омладину Ненад Боровчанин рекао је да и Фонд за младе таленте и Министарство омладине и спорта годишње додељују 1.200 стипендија за најбоље студенте завршних година, као и 500 стипендија за студирање на водећим светским универзитетима.

Боровчанин је рекао да му је драго што у земљи постоје институције попут ове фондације које имају исти циљ – да препознају и подрже младе таленте из различитих области друштвених и природних наука.

„Заједно ћемо наставити да подржавамо успешне младе, не само да их стипендирамо већ и да им помажемо у наставку каријере кроз обезбеђивање стручних пракси у успешним компанијама попут Хемофарма“, рекао је Боровчанин.

Он је навео да је неопходно да се промени критеријум вредновања у друштву како млади не би мислили да је неопходна подобност, политичко чланство већ је, како каже, потребно да се подрже и подстичу они који се залажу у школи.

Боровчанин је истакао да је заједничка жеља да се млади мотивишу да остану у Србији.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 5 гостију и нема пријављених чланова