Посета студената из Азербејџана Министарству омладине и спорта

Министарствa омладине и спорта угостило је јуче пет студената из Азербејџана, који у Србији бораве као гости Студентске конференције универзитета Србије (СКОНУС). Том приликом одржан је и краћи радни састанак са представницима Сектора за омладину, а госте је на почетку поздравила Снежана Клашња, помоћник министра задужен за омладину.

Гости из Азербејџана имали су прилку да се ближе упознају са радом нашег министарства, активностима и пројектима усмереним на унапређење положаја младих у Србији, стратешким и нормативним оквиром, активностима у области међународне сарадње и коначно о раду Фонда за младе таленте - Доситеја.

Споразумом о сарадњи у области омладине и спорта, потписаним 2011. године између Министарства омладине и спорта Р.Србије и Министарства омладине и спорта Р.Азербејџан, предвиђене су и различите студијске посете које за циљ имају конкретизацију сарадње двеју страна.

У току боравка наше делегације у Бакуу 01-05.07.2013, између Студентске уније Азербејџана и Студентске конференције универзитета Србије (СКОНУС) потписан је Споразум о сарадњи као основ за даљу размену студената, заједничке тренинге и семинаре о Болоњском процесу, целоживотном учењу и другим доступним ЕУ програмима.

Управо у складу са потписаним Споразумом, у Србији прве недеље септембра борави петочлана делегација студената из Азербејџана, са циљем да се боље упознају са радом овог студенског удружења, али и са другим областима и активностима усмереним на рад са младима.

Министарство омладине и спорта од свог оснивања подржава омладинско и студентско удруживање у циљу подстицања активизма младих, активности у циљу подизања капацитета омладинских и студентских организација и умрежавања истих, као и различите облике међународне сарадње у области омладинске политике.

Ово је само један у низу пројеката које је наше министарство подржало, а који сасвим сигурно доприноси подстицању активизма и неформалног образовања младих, промовисању интеркултуралности и толеранције међу младима, што је у складу са циљевима дефинисаним Националном стратегијом за младе Републике Србије и Акционим планом за спровођење Националне стратегије за младе за период 2009-2014. године, као и промоцији позитивних друштвених вредности.

http://www.zamislizivot.org

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова