Влада стипендира студије у иностранству

Влада Републике Србије ће, преко Фонда за младе таленте, стипендирати наставак студија на мастер и докторским студијама у иностранству за скоро 500 академаца. Фонд за младе таленте је на седници којом је председавао министар омладине и спорта Вања Удовичић донео одлуку о додели стипендија за 495 студената који ће школовање наставити на водећим светским универзитетима.

„Скоро 500 студената је од Владе Републике Србије, кроз Фонд за младе таленте, добило средства за наставак школовања на мастер и докторским студијама у иностранству. То је показатељ да Влада итекако брине о младим људима. Није мала сума која је опредељена за стипендије за иностранство, то је велика помоћ за те младе људе и њихове породице. На овај начин помажемо нашим најталентованијим младим људима, како би се након студија на најбољим универзитетима вратили у Србију и својим знањем помогли развој земље“, казао је Удовичић.

Међу универзитетима на којима ће наши студенти наставити усавршавање налазе се и Кембриџ, МИТ, Колумбија, Универзитет у Токију, Универзитетски колеџ у Лондону и друге престижне светске образовне установе.

Сви стипендисти Фонда за младе таленте имају уговорну обавезу да се по завршетку студија врате у Србију и да овде раде пет година.

На овогодишњи конкурс Фонда за младе таленте за стипендије у иностранству пријавио се 571 кандидат.

Листу добитника стипендија можете преузети ОВДЕ.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова