Волонтерска акција Млади радник

Циљ волонтерске акције: Санирање последица поплаве, кроз рашчишћавање платоа поред реке и уређивање простора око Аеро клуба Трстеник, који је оштећен током мајских поплава.
Mladi radnik 3
Кратак опис волонтерске акције - резултати: Општина Трстеник је претрпела велику штету током мајских поплава. Простор око Аеро клуба Трстеник на аеродрому је очишћен и  саниране последице полаве, како би млади људи из Трстеника имали простор за окупљање и организовање културно-спортских манифестација. 
Током реализације радне акције спроведена је санација, чишћење смећа, уклањање грана и отпада које је нанела бујица на простору аеродрома, извршена је санација приобаља реке у Трстенику и других јавних површина које користе млади.  Извршена је и адаптација простора за адекватан приступ особама са инвалидитетом. На уређеним локацијама ће се одржавати мото кросеви, инклузивна спортска такмичења, концерти  и друге активности за креативно и организовано провођење слободног времена младих у Трстенику. 
Канцеларија за младе Трстеник је преузела обавезу чувања опреме добијене за потребе реализације радне акције и даљег одржавања овог простора. 
Mladi radnik 4
Број волонтера учесника:
  • 25 волонтера који су имали техничку подршку 
  • 20 особа старијих од 30 година, 
  • чланови Дирекције за урбанизам и изградњу
  • Јавно комунално предузеће, 
  • Мото клуб из Трстеника, 
  • Центар за социјални рад. 
Подршку у планирању, организацији и реализацији волонтерске радне акције дала је и КЗМ Трстеник.
 

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова