Волонтерска акција Млади против поплаве

Циљ волонтерске акције: Санација последица поплаве на унутрашњости и фасади основне школе „Миодраг Чајетинац-Чајка“ у селу Грабовац, општина Трстеник.
Mladi protiv poplave 1
Кратак опис волонтерске акције - резултати: Реализована је радна акција чишћења последица поплаве и уређивања основне школе страдале током полаве 15. и 16. маја када су се истовремено излиле све три реке које протичу кроз село Грабовац. Висина воде у школи и околини школе је била изнад 2 метра. Основну школу „Миодраг Чајетинац-Чајка“ у Грабовцу похађа око 60 ученика. 
На објекту школе је причињена велика материјална штета. Уништена је фасада, страдали су прозори и део крова школе. Велика количина падавина условила је појаву подземних вода и велике количине влаге у самом објекту. 
Током ове акције, реновирана је фасада школе. Такође, доприносом мештана и становника села Грабовац на привременом раду у иностранству, замењени су прозори и саниран део крова који је оштећен. 
Након завршених радова током волонтерске радне акције, настава у школи се одвија у адекватним и безбедним условима за организовање наставе за децу основношколског узраста из села Грабовац.
Mladi protiv poplave 2
Број волонтера учесника: 
  • 30-оро младих волонтера , узраста од 15 до 30 година, 
  • мештани села Грабовац, 
  • 10-оро чланова, волонтера неформалне групе „Наш Грабовац“,
  • спортисти Фудбалског и Стонотениског клуба „Топољак“, 
  • запослени у школи и чланови Савета родитеља школе. 
Подршку радној акцији пружило је и 20 особа реализацијом занатских послова и уступањем опреме и машина потребних за обављање послова на санацији и реновирању. 
Подршку у организацији волонтерске радне акције дала је и КЗМ Трстеник, у фази планирања и реализације активности радне акције.
Mladi protiv poplave 3
 

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 5 гостију и нема пријављених чланова