КОНКУРС ЗА ОРИГИНАЛНИ ЛИТЕРАРНИ ПРЕДЛОЖАК

Београдски центар за људска права, Комитет правника за људска права, АпсАрт Центар за позоришна истраживанаја и Медијски центар Бета расписују конкурс за оригинални литерарни предложак, написан на српском језику или језицима мањина (уз достављен превод на српски).  

Теме: етничка нетрпељивост и дискриминација, толеранција и превазилажење етничке дистанце. Приликом доношења одлуке о победнику, жири ће узети у обзир и креативност, отвореност, оригиналност и релевантност рада спрам изабране теме.

Право учешћа на конкурсу имају аутори и ауторке од 15 до 30 година.

Победника конкурса ће одлучити стручни жири.

Жири ће оцењивати само необјављене и неизвођене радове.

Текстове, уз кратку биографију и контакт податке аутора, слати у електронској форми на:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

Рок за слање радова је 16. децембар 2014. године,до 17 часова.

Радови који уђу у најужи избор биће објављени на wеб страници Београдског центра за људска права.Партнерске организације преузимају ауторска права на објављивање награђеног текста на српском, енглеском и мањинским језицима и право на  коришћење целине или делова текста за представу која ће се изводити по Србији, без новчане надокнаде. 

Одлуку о победнику конкурса жири ће донети  до 31. јануара 2015. године. Конкурс ће имати само једног победника и само једну награду - персонални рачунар. Награда ће бити додељена  у фебруару 2015. године у Београду, на дан извођења представе инспирисане награђеним делом.

Пројекат “Отпакивање 2014/15” финансијски подржава Делегације Европске уније у Србији кроз свој програм “Подршка цивилном друштву”.  Стручну подршку пројекту дало је Министарство омладине и спорта.

poster za pricu

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 103 гостију и нема пријављених чланова