Обележавање Међународног дана младих - како да ухватимо снове?

У оквиру прославе Међународног дана младих, 12. августа, помоћник министра за омладину, Снежана Клашња је на Калемегданској тврђави свечано отворила Фестивал „Шта све можемо: Dreamcatcher 2013“. У оквиру кампање МЛАДИ СУ ЗАКОН фестивал су организовале Грађанске иницијативе као ресурс центар за Београдски округ а реализовала неформална група младих ИновАРТисти уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта. Снажана Клашња је честитала свим младима њихов дан и пожелела да се што више њих укључује у активности којима се мења локална средина и да на тај начин стварају амбијент у коме ће живети боље.

Бојана Јевтовић из Грађанских иницијатива рекла је да млади виде Министарство омладине и спорта као своје и истакла значај препознавања неформалних група младих које већ четврту годину бивају финансијски подржане за реализацију волонтерских омладинских активности. Као израз захвалности Министарству на континуираној и системској подршци, лидерка неформалне групе ИновАРТисти, Катарина Павловић, уручила је Снежани Клашња хватач снова, мрежу коју су млади ручно израдили, као симбол памћења добрих снова и идеја а пропуштања лоших кроз мрежу. 

Фестивал је замишљен као целодневно мултимедијално дешавање а намењен је мотивисању младих, развоју осећања заједништва и хуманости као и покретању њихових креативних потенцијала. Кроз фестивалске радионице вршиће се едукација о различитим формама уметничког изражавања а предвиђени су и наступи младих неафирмисаних музичара. Програм фестивала пратиће пројекције ликовних и мултимедијалних радова младих уметника и продајне изложбе уметничких и употребних предмета младих дизајнера. Програм МЛАДИ СУ ЗАКОН Министарство омладине и спорта иницирало је још 2010. године у циљу подстицања активизма и волонтеризма младих на локалном нивоу. Заједно са пројектима  одобреним ове године који ће се реализовати од 1. августа до 1. новембра, до сада је финансирано 673 омладинска волонтерска пројекта у укупном износу од скоро 50 милиона динара.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 19 гостију и нема пријављених чланова