Омладински пројекат Искористи Сунце

Тематска област пројекта: промовисање солидарности и хуманости
 
Стање  у локалној заједници пре извођења омладинског пројекта, а на које се желело утицати  реализацијом овог пројекта:
У Зрењанину не постоји велики број активности којима се промовише идеја коришћења обновљивих извора енергије. Еколошка свест суграђана, како младих тако и старијих, о неопходности очувања животне средине је недовољна.
Група младих активиста у нашој локалној заједници имала је иницијативу, али не и довољно могућности да се повеже са својим вршњацима из подручја погођених поплавама, са жељом да им помогну директним волонтерским и хуманитарним акцијама. Такође, желели суда им пренесу своја знања  о могућностима коришћења обновљивих извора енергије.
    
Опис активности:
Пројекат се састоји од неколико активности које за крајњи циљ имају преношење знања о процесу израде соларног панела од лименки, подизање еколошке свести код младих, умрежавање младих, промоцију активизма, волонтеризма, солидарности и хуманости.
У  оквиру креативних радионица су се припремиле и осликале кутије од рециклажног  картона, од којих су направљена два мала промо штанда за сакупљање лименки, који на себи садрже лого пројекта и промотивни текст.
На два пункта у Зрењанину, у току манифестације „Дани пива 2014“ се са промо кутијама-штандовима за сакупљање лименки промовисао пројекат, а млади и остали суграђани, као и закупци штандова, су позивани да се укључе, помогну у прикупљању лименки и самој реализацији активности предвиђених пројектом.
Урађена је припрема за штампу логоа и одштампано 100 промо еко торби.
Контактирано је са удружењима младих из Обреновца и организовани превоз, храна и смештај за госте из Обреновца, односно за учеснике/це на тренингу.
Централна активност овог пројекта је дводневни тренинг на коме су млади из Зрењанина и Обреновца практично прошли кроз све фазе израде соларног панела од лименки. Овај панел поклоњен је младима из Обреновца који ће га користити за догревање својих просторија.
Млади из Зрењанина и млади из Обреновца су у Обреновцу организовали акцију постављања соларног панела на тамошњем омладинском простору.
Свим учесницима пројекта подељене су промо еко торбе са логом пројекта.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 5 гостију и нема пријављених чланова