Омладински пројекат Буди показивач

Тематска област пројекта: промовисање солидарности и хуманости; учествовање у акцијама заштите животне средине; промовисање међегенерацијске сарадње; промовисања здравих и безбедних стилова живота

Budi Pokaziva
 
Стање  у локалној заједници пре извођења омладинског пројекта, а на које се желело утицати  реализацијом овог пројекта:
Идеја волонтеризма и хуманости није била толико заступљена код младих. Млади  су знали само за  организацију  Црвеног крста али многи нису знали на којој адреси се он налази.
После објава на порталу Показивач и одржане трибине у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије где су своје излагање имали волонтери Црвеног крста сама идеја волонтеризма се брже шири и заступљенија је не само у нашем граду него и у читавом региону и то путем медија који је младима најближи.  

2014-11-12 13.43.42 1Опис активности:
Путем интернета развија свест о помагању у кризниим ситуацијама, ширење солидарности, хуманости, племенитости, здравом стилу живота и емпатији.Порталу објављује бројеве жиро рачина на које је могуће уплатити помоћ, извештава и прати активности које су хуманитарног карактера, образовних, спортских и културних активности. У објављивању вести на порталу, поред волонтера Показивача учествују и волонтери Црвеног крста, Кола српских сестара и Центра "Кнегиња Љубица" Крагујевац чиме се ствара јединствена волонтерска мрежа.у Првој крагујевачкој гимназији одржаана је трибина "Волонтер (Показивач )сам тим се дичим на којој је говорено о значају волонтеризма
У току реализације дониране су и посађене саднице Економској школи и одржан ликовни и књижевни конкурс, а победници су награђени. 

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова