Омладински пројекат Зауставимо насиље на даскама које живот значе – позоришна представа „Трпели“

Тематска област пројекта: промовисање солидарности и хуманости; промовисања здравих и безбедних стилова живота

TRPELI 16Стање  у локалној заједници пре извођења омладинског пројекта, а на које се желело утицати  реализацијом овог пројекта:
Према подацима Центра за социјални рад општине Пећинци, ове године у пећиначкој општини пријављено је 11 случајева породичног насиља. Велики број случајева породичног насиља остаје непријављен.
Право сваког детета је да има безбедно и подражавајуће окружење за одрастање са изразитим правом на заштиту од свих видова насиља. Драматичне последице злостављања су ометан раст и поремећен развој деце. Важно је придати значај питању које се односи на то колики утицај последице насиља имају на будућност сваког детета, на њихов емотивни и социјални контакт са другим особама, академским постигнућима, као и на прихватање различитих образаца понашања у адолесценцији и одраслом добу.    

TRPELI 22Опис активности:
Пројекат указује на проблеме као што су породично, сексуално и вршњачко насиље, неухрањеност и занемаривање деце, трговина људима, просјачење, проституција, клептоманија и сви други облици искоришћавања деце и указује на последице до којих могу довести наведени проблеми. Реализован је у виду аутентичне позоришне представе са савременом тематиком и стручних радионица, уско везаних за представу, а на тему спречавања сваког вида насиља. Радионице на тему спречавања насиља одвијале су се у сарадњи са стручним тимом састављеним од здравствених и просветних радника (психолог, дефектолог, логопед), запослених на територији општине Пећинци који су пратити рад на припреми представе са актуленом тематиком током десет недеља. Стручни тим је посебно радио на размени ставова и искустава младих на тему насиља. Осим што су радионице биле отворене за све младе, биле су доступне и њиховим родитељима.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 10 гостију и нема пријављених чланова