Омладински пројекат Уметност је Хуманост

Тематска област пројекта: промовисање разумевања, толеранције и једнаких шанси за све младе

OP Umetnost je humanost 15Стање  у локалној заједници пре извођења омладинског пројекта, а на које се желело утицати  реализацијом овог пројекта:
Пре извођења акција у оквиру пројекта „Уметност је Хуманост“, евидентан је био веома низак ниво блиских, пријатељских односа међу младима различитих етничких група (срби и мађари), те самим тим недовољна комуникација и учешће у заједничким активностима, недовољна присутност вршњачке едукације у локалној заједници, као и недовољна развијена свест о хуманистичком деловању. 

OP Umetnost je humanost 16Опис активности:
Омладински пројекат Ђачког парламента Гимназије ''Бољаи'' из Сенте под називом „Уметност је Хуманост“ је имао за циљ промовисање разумевања, толеранције и једнаких шанси за све младе. Кроз обуке/вршњачке едукације из области сликарства, вајарства и цртања и путем снимања документарног филма у Обреновцу о начину на који су млади са поплављених подручја доживели и преживели ову својеврсну катастрофу подстакнута је солидарност, емпатија и хуманост код младих. Снимање документарног филма у Обреновцу је почело 03. октобра и трајало је два дана. Након монтаже, филм је 29. октобра презентован ученицима Гимназије „Бољаи“ који су на тај начин упознати са личним искуствима својих вршњака из поплављених подручја. Други део пројекта у којем су одржане три радионице из области сликарства, вајарства и цртања је реализован 22. октобра у Сенти, а готови радови - уметничка дела, су упућени вршњацима из поплављених подручја да њима украсе своје школе, омладинске клубове и Канцеларије за младе.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 108 гостију и нема пријављених чланова