Омладински пројекат Волонтерски камп „О РУК!“

Тематска област пројекта: промовисање солидарности и хуманости; учествовање у уређењу јавних простора у којима млади проводе слободно време и/или организовање активности за младе у тим просторима

621317364645623Стање  у локалној заједници пре извођења омладинског пројекта, а на које се желело утицати  реализацијом овог пројекта:
Током мајских поплава које су погодиле Србију, страдало је и село Ћелије које се налази на обали истоименог језера, око 30км удаљено од града Крушевца. У селу постоји истурено одељење школе, које похађају деца основношколског узраста. Истурено одељење и функционише у неадекватним условима за школовање деце. Учионице су делимично у функцији, због похабаних, дотрајалих подова. Потребно је кречење сваке године, јер се учионице зими греју – ложењем пећи.
Последице пплаве су овакво стање додатно погоршале и учиниле простор неупотребљивим за одржавање наставе. Учионица коју су користили за одржавање наставе. После полаве је остала са уништеним подом, испуцалим и влагом оштећеним зидовима и делимично уништеним школским намештајем.
Додатни проблем, је клизиште које је кренуло током поплаве на отворени спортски терен који се налази у дворишту школе и са којег се земља изнова обрушава на терен. Због безбедности ученика, потребно је санирати клизиште, док је још увек у почетној фази,  како  би игралиште могло да се користи.  

621316091312417Опис активности:
Волонтерски омладински камп „О РУК!“ реализовао је одред извиђача „Цар Лазар“. Циљ волонтерског кампа је било организовање волонтерске акције којом су саниране последице поплаве у основној школи у селу Ћелије. Током пројекта санирани су зидови и подови у школи и уређена је још једна учионица у школи. Заустављено је и  клизиште које је након полаве угрозило спортски терен у дворишту школе. Школски објекат и спортски терен су након реализације пројекта, уређени и адаптирани тако да се настава сада одвија у адекватним и безбедним условима за ученике и запослене у школи.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 63 гостију и нема пријављених чланова