Омладински пројекат Људи! Мало добре воље, сутра свима боље!

Тематска област пројекта: промовисање солидарности и хуманости
Slika 09Стање  у локалној заједници пре извођења омладинског пројекта, а на које се желело утицати  реализацијом овог пројекта:
Овим пројектом се буди свест код младих, да се осете прозваним и да схвате шта све имају, а шта неко нема. Сама представа пренела је поруку да када ситуација изгледа безизлазно, треба створити хумано друштво које увек гледа у правцу решења. Уз уважавање личности младе особе, на спонтан и ненаметљив, али итекако упечатљив начин, ова представа ствара самопоузданије, слободније и одговорније друштво.
Такође, пројекат неформалне групе "Млади глумци Јагодине" користи креативан уметнички приступ едукацији младих, креативан начин преношења поруке у локалним заједницама и подстиче заједницу на развијање свести о уметности као таквој, док кроз саму режију додатно делује на подстицање солидарности и хуманости. Овакав вид преношења позитивне поруке, као не тако чест начин приступа младима, и те како је био прихватљив од стране директора средњих школа, па је тако представа изведена у Машинско-електротехничкој школи „Параћин“ и Пољопривредно-ветеринарској школи „Рековац“.    
Slika 08Опис активности:
Пројекат неформалне групе "Млади глумци Јагодине" базира се на организацију групе активности које укључују креативне младе људе. У првој фази реализације пројекта, организована је аудиција и формирана група од 25 младих који су касније прошли тренинг за драму и кроз различите облике импровизације, режирали позоришну представу под називом „Људи! Мало добре воље, сутра свима боље!“. Ова представа представља  разгаљујућу и поучну причу о суштинским вредностима људског бића код кога никакав сјај, гламур и титуле не могу надоместити ХУМАНОСТ. Актери представе приказују судбине људи које је задесила велика несрећа. Са једне стране, приказују све оне који су се изгубили у лавиринтима живота, а са друге стране, све оне који жмуре не желећи да помогну. Кроз укупно 6 извођења, представу је одгледало најмање 1500 младих -  ученика основних и средњих школа у Поморавском округу и кроз динамику и директни контакт са публиком, попут огромног и гласовитог звона, успела је на тренутак да разбуди све оне који вечито спавају или окрећу главу када виде неког ко је у проблему.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 10 гостију и нема пријављених чланова