Омладински пројекат Бојом на некултуру

Тематска област пројекта: промовисање солидарности и хуманости; учествовање у уређењу јавних простора у којима млади проводе слободно време и/или организовање активности за младе у тим просторима
 
Стање  у локалној заједници пре извођења омладинског пројекта, а на које се желело утицати  реализацијом овог пројекта:
Библиотека је место где свакодневно долазе млади свих узраста. Није ретка прилика да се из овог хаустора може осетити непријатан мирис, јер исти често служи као замена за јавни тоалет. Како ни један ранији апел, молба или захтев нису заинтересовали надлежне службе да приступе решавању проблема, учесници овог пројекта на овај начин желе да усмере додатну пажњу јавности, како би се смањио утицај несавесних грађана на простор у коме деца проводе време.    
 
Опис активности:
Активисти Центра за унапређење друштвене свести – „Супер грађанин“ из Ниша, су у сарадњи са нишким уметником Ешком Куртићем, осликали мурал на фасади зграде на Синђелићевом тргу број 2. Мурал симболичног имена „Дечији кутак“ је освануо управо на овом месту из разлога што се на овој адреси налази Оделљење књиге за децу Народне библиотеке „Стеван Сремац“.

Ко је на вези

Ко је на мрежи: 50 гостију и нема пријављених чланова